Uppdatering från under ytan...

...är inte så otäckt som det låter....

 

 

Fredag 5 november

 

Vi har upptäckt en ny värld. Inte upptäckt i världshistoriens mening, men i vår historias mening. Dykning är det häftigaste vi någon gång provat på.  Helt otroligt vilken upplevelse.Fiskar i turkos, lila, gul, rött och regnbågens alla färger. Jag höll en clownfisk "aka" Nemo.  Kenneth såg en sköldpadda. Vi såg en blå sjöstjärna, och koraller i olika former. En som såg ut som en hjärna, en som en gul fotboll, en som en labyrint och många fler. Helt obeskrivligt...

 

Happy hour på stranden när vi kom tillbaka. 70 peso för två öl. Det vill säga ungefär 5 kronor/styck.

 

 

Lördag 6 november

 

Lördag betydde teori på dykningen. Svettigt men lärorikt.  Lite sol och bad, sen tog vi oss en tur till ett köpcentrum 30 minuter bort. Där stod vakter vid alla ingångar och poliser runt på centret. Det såg ut som ett köpcentrum som vilket som helst, bortsett från all säkerhet. Alla är inte välkomna in nämligen. Klädsel är nog viktigt tror vi. Som de turister vi är (de enda vita där förutom en annan vi såg), blev vi inte ens stoppade. Japansk mat till middag. Vi fick ej genomstekt kyckling som fru Nilsen vänligt skickade tillbaka till köket för omlagning. Tackar vet jag amerikanska fasoner istället för att bli magsjuk! Efter 4:e rundan handsprit skrattade personalen åt oss. 

 

Söndag 7 november

 

En lång dag vid skolbänken. Avklarade sista delen av teorin för dykarcertifikatet. Vi klarade slutprovet, båda två - weee! :) Det blev en ny sväng till köpcentret i Tagbilaran City ikväll, We love it! Fantastisk middag på Prawn Farm Seafood and Grill. Vi trivs så bra att vi har valt att stanna flera nätter än först tänkt på detta hotell. Den fantastiska personalen och lugna tillvaron passar oss helt perfekt. Med bara 9 lägenheter, på ett ganska nyöppnat hotell är det inte så trångt vid poolen. Hur bra som helst. 

 

Vi hann med både en och två turer i poolen...

 

 

Måndag 8 november

 

Idag klarade vi de två sista dyken och testen för att få dykarcertifikat - weee! :) Fantastiskt spännande. Något brända av solen och trötta efter 18 meter under vattenytan, tog vi oss 30 minuter massage mitt på stranden, för 20 kronor styck. Sen var det dags att sova.

 

 

En sådan här åkte vi ut i när vi skulle dyka.

 

 

Tisdag 9 november

 

En lugn dag. Ingen sol, på grund av våra smått brända ryggar. Vi spelade en runda basket och tog en sväng till köpcentrumet. En fruktansvärt smärtsam ansiktsbehandling för mig och en dålig massage för Kenneth följde. Men god middag och trevligt sällskap vägde upp kvällen och gjorde den bra ändå. :)

 

 

 

Vi saknar er allihop, även om vi trivs väldigt bra. Lämna gärna en kommentar och berätta hur ni har det också. :)

Over and out / Nilsens i paradiset

 

 


Kommentarer
Postat av: harry

godmorgon ( eller godkväll för er !?)

sthlm bjuder på 0,9 grader och SLASK. så nu vet ni vad ni går miste om :)

2010-11-10 @ 07:21:05
URL: http://tgfyrtiotva.blogg.se/
Postat av: EdwinA

Åh så underbart!!!!:) jag vill ut och resa typ NUUU!! Kanske skulle ta mig en tur till paradiset snart. Ni ser ut och ha de skit bra, men jag hade inte förväntat mig så mycket annat av familjen Nilsen:) här är de kallt som fan. Ha de underbart väldens finaste par! Kram

2010-11-10 @ 22:20:30
Postat av: Mathias

Låter fantastiskt!! Här i Mönsterås bjuder vi på grader och moln!! Sköt om er!! Kram//Mathias


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0