Gunvald Larsson...

...måste ju vara tuffaste karaktären i svensk filmhistoria...

Mina kära läsare, jag är sjuk.
Förkyld och dan. Men som jag sagt idag, det hade kunnat vara mycket värre. Med maginfluensa eller halsont hade livet blivit lite surare den här helgen. En förkylning, även om den är riktigt ordentlig, blir smått som en liten mini-semester på ett sätt. För en duracellkanin eller motsvarande.

Ett Beck-marathon. Något jag aldrig utan en rimlig anledning som denna, skulle tagit mig för på egen hand. 
Sen jag kom hem från jobbet igår har jag, de timmar jag inte lagt på att sova, tittat på Beck. Har avverkat 8 av filmerna och har därmed 16 kvar. "Hämndens Pris" är nog bäst hittills.
Riktigt nice. 

Min näsa ser ut som Rudolfs.(som i renen alltså, inte en annan av Peter Habers mest kända roller)  
Det kan jag leva med.

Apelsinjuice, vitlök, spenat och annat nyttigt är det jag preparerar mig med. Ikväll fick jag också hemlagad kycklig Tikka Masala a la Josefine, som jag är övertygad om hjälper mig i mitt tillfrisknande.  Och så har jag ju chokladglass i frysen.

Imorgon ska jag ge mig på att ha minst tre timmar då jag inte är sängliggande. .
Sen hoppas jag kunna samla energi och laga lite middag till min älskling som kommer hem efter sitt nationalmästerskap i snowboard. Ursäkta, jag menar brandmansnationalmästerskap i snowboard. Kan ni tänka er? Brandmän från hela Norge samlas på ett ställe för att åka bräda. Gosh, som en dröm. Även om mitt intresse bara skulle rikta sig till en av dem. :)Glöm inte att sätta fram klockan en timme!  Sommartid, oh yeah.


Over and out.

Det såg jättefint ut, innan du ramla'...

...så tyngden på dalskidan, älskling.. Är du klar?

Jag gjorde det. Det som jag skrev om i början av veckan. Utmaningen på jobbet. Den gick ut på att jag skulle sälja järnet under veckan, och då få lämna cp-skjut-er-helst-i-benet-Proffice och bli direkt anställd på mitt jobb. 50 var målet. Alltså 10 om dagen. Jag sålde inte 50. Men, igår hade jag sålt 23. Min chef sa då att gör jag det lika bra idag så kör vi ändå. Och det gjorde jag. 8 idag och "vinsten" är ett faktum. Utmaningen avklarad, Magda nöjd. Ändå nice.
Härligt hur engagerade mina team-mates och min teamledare har varit också, ni är bäst..;) Tack för pepping och delad glädje.

Maria flyttar hem idag. Jättesorgligt faktiskt.. Vi har inte känt varann så länge, men länge nog. Hoppas det blir toppen att komma hem. Glöm inte att komma och hälsa på!

Efter min actionfyllda vecka kom det ju som ett brev på posten. Förkylningen. Jag snörvlar som en 5-åring. Men, ska man se det från den ljusa sidan så är det "rätt helg" för det.
1. Älsklingen min är iväg på snowboardtävling med sina brandmanskompisar.  
2. Det hade kunnat vara nästa helg och det går INTE. För då kommer Michiz (wohooo! :)) och så är det Josefines efterlängtade Disneyfest då.
3. Jag har inget avancerat planerat i helgen, utan KAN faktiskt bädda ner mig i sängen och kolla på film och dricka apelsinjuice. Kanske exakt det jag egentligen behöver?

Jag ska i alla fall anstränga mig för att komma iväg till EEK ikväll.
Let's Dance final lixom, hallå - kan man ju inte missa..:PLivet är verkligen ett äventyr. Sen väljer man själv hur mycket man låter sig njuta av det..


Over and out.

Min puls rusade nyss...

...jag hade fått ett meddelande från polisrekryteringen...

Men det var från ansökan till våren 2010. Jag behöver inte göra svenskaprovet igen, för jag var ju godkänd på det förra. Jippi. Det är för tidigt för att få veta om jag kommer in ändå, det visste jag ju. I MAJ kommer beskedet. Tur att man slipper vänta. :P

Nu längtar jag stört mycket till påsken. Mammas mat, den småländska vårsolen och alla underbara människor vi ska hinna träffa. Det lär bli ett späckat schema, minst sagt, på två dagar...

Igår träffade jag EEK på vårt ställe. Inte klokt att det tar så lång tid mellan varven nu för tiden. Men den här veckan blir det ändring på det. :) Let's Dance på fredag, ikke verst! :) Lider med er över gårdagen tjejer, riktigt surt att det blev så.


Nu ska jag ta tjuren vid hornen. Tjuren i det här fallet är min ToDo-lista. Jag VET, jag borde inte göra listor  - det gör mig bara mer stressad - men det var tvunget nu. Många viktiga ting som ska göras. (Viktigt är ett relativt begrepp...)
När jag är klar med listan ska jag ägna mig åt något mycket trevligare. Nämligen min älskling. Jajemen.


Jag vill, än en gång dela med mig av en av mina största filosofier om livet.
Jag börjar med ett litet exempel.
Om man ska spela en fotbollsmatch har man ofta en bild i huvudet av hur det ska gå. Möter man ett riktigt bra lag kan man tänka på två olika sätt:

1. De är alldeles för bra, vi kommer aldrig kunna slå dem. - Oddsen för vinst blir tämligen liten.
2. De är riktigt bra, men vi ska göra allt vi kan och ge järnet för att slå dem.
- Oddsen för vinst blir tämligen större.

Jag har sagt det en miljon gånger och här kommer det en gång till:
INSTÄLLNINGEN GÖR HALVA JOBBET!

Vad det än gäller, hur situationen än ser ut - försök att göra det bästa av det och tänka positivt!
Realistisk optimism, är det bästa tankesättet.
Det banar den bästa vägen för att komma dit man vill.
Punkt slut.


Over and out.

Min supervecka...

...har startat...

Jag sålde åtta idag.

Nu är jag tröttare än tröttast. Jag och Kenneth har ätit chokladkaka precis.
Vettig tid för det, kvart i tolv. :P
Men det var gott. Han ligger bredvid mig och håller på att somna. Vi är så dåliga på att sova, för det finns ju så mycket att prata om och hitta på istället för att sova.  Man måste ju kolla på film, diskutera frallor och annat viktigt.
Lite bra att han somnar nu, för då kan jag också slockna. Rekord för oss tror jag... ;)  
Han är så bra.

I morgon ska jag slå personligt rekord tänkte jag. 12 är mitt tidigare tal på antal sälj på en dag. Vill man så kan man och som ALLA som umgåtts med mig de senaste månaderna vet att jag brukar säga (ungefär 30435400 gånger om dagen) :
Inställningen gör halva jobbet!

Faktiskt sant.Sov gott knasbollar. Och resten kan gå och köpa en bingolott.

Over and out.

Helt färdig...

...jag är så trött...

Mest för att jag inte sov så mycket inatt..
Lite för att det är mycket ös runt omkring. Proffice bråkar med mig, eluttaget bakom min säng är paj och jag vet inte vad jag ska göra i höst!
Om jag kommer in på polis, då måste jag ju åka hem. Om jag inte kommer in stannar jag nog. Faktiskt. Situationen har ändrats lite sen jag först planlade min vistelse i Oslo. Ingen nyhet eller överraskning kanske. Oavsett vad som händer så kommer det bli bra, med allt. Vill man så kan man. Då spelar inte geografi någon roll.

Imorgon ska jag gå all in på jobbet. Jag har gjort en deal. En sweet deal om jag lyckas. Verkligen.

Nu ska jag släppa allt vad tankar om annat heter, gosa ner mig med min älskling och kolla på Beck.


Over and out.

Veckorna går så fort...

...och nu har jag bott i Oslo i snart fem månader...

Förra helgen var vi i Hemsedal igen. Vilken kanonhelg det blev.
Resan upp på fredagen innehöll massa skratt , såklart, och en hel del allsång. Svenska hits var favoriterna. :) Jag, Kicki, Elin, Elin och Kenneth i en bil, Chris och Stig i en annan. Kenneth fick en årlig dos av tjejsnack när vi fyra satte igång att prata, haha!
Självklart blev det en svängom på stan när vi kom fram och vi kom inte i säng förrän framåt småtimmarna.

Likväl var vi uppe i "god tid" på lördagen och kom iväg till backen runt 12. Det blev många härliga åk och dagen avslutades på en fjälltopp där vi drack lite och åt kvicklunch, väldigt norskt. :)
Sedan, mina vänner, introducerades jag i en aktivitet jag inte tidigare tagit del i. AFTER SKI! Vilken grej! Ett fullpackat ställe där folk stod på bord, bänkar, diskar - överallt där det fanns plats, och dansade och sjöng som tokar! Precis när jag och Kenneth kom dit spelade de dessutom en rad svenska låtar så stämningen var på topp! Jag vet, otroligt att jag är 23 år och aldrig varit på after ski - men så är det. ;)Vi drog oss hemåt runt 19 och åt pizza på Peppes. Väl hemma i huset däckade 95% av folket av ren utmattning och sov till 23-tiden då tappre Chris väckte oss och påminde oss om att vi minsann skulle varit klara för en halvtimme sen. :)
Så, efter en dusch var vi igång igen. Ingen utgång denna kväll, vi stannade hemma och hade en helt galen kväll - hur kul som helst. Drinkleken blandades med utmaningar i form av bland annat armhävningstävling och marathon runt huset.
Tokigt. 
 
På söndagen var vi tillbaka i backen såklart. Alla sju var helt färdiga när sista åket var över och vi drog oss hemåt runt 17-tiden. Efter middag med hot dogs somnade alla, åter igen..:P Sen bar det hemåt igen.

En underbar helg verkligen, riktigt kul att den blev av. Mer spontanitet åt folket! :)Den här veckan har gått jättefort. Det har varit riktigt kul på jobbet, bortsett från min halvförstörda röst som knappt räckt till. Men nu är den bättre.
I onsdags var jag och min favorit ute på middag. "Caribe" ligger på Grünerlökka och serverar något av den bästa maten i Oslo. Rekommenderas varmt. :) Efter middagen såg vi "Män som hatar kvinnor". Oj så arg man blir så många gånger när man ser den filmen. Särskilt när man inte läst boken.. Hujedamej. Men bra var den i alla fall, tycker jag. Det har ju varit lite blandade åsikter om den filmen.


Idag ska jag ha en jag-kan-göra-vad-jag-vill-idag-allt-eller-ingenting-dag. Helt underbart. ;)


Om 18 dagar åker vi hem till Sverige. Wee! ;)

Livet blir så mycket bättre när man hittar något så fint och underbart som jag gjort.
Det jag vill ha och mycket mer än så.

Over and out.


 


The heat is on...

...vilken tur att vi har en brandman med oss, om det börjar brinna...:)


Nu ska vi snart åka. Fredagen den 13:e. I februari inföll den 13 också på en fredag,
då åkte vi till Stockholm.
Oj vad många weekends vi har hunnit med på kort tid...

Det har jag sagt till företagarna jag pratat med idag. "Nej nej, jag ska inte sälja något, jag skulle bara ringa och säga att du ska vara försiktig resten av dagen, det är ju fredagen den 13:e."
Tydligen ett bra sätt att inleda ett samtal på.
Har haft många roliga samtal. Och sinnersjukt mycket energi också. :)


En rolig sak. Jag tränade på ett sats jag inte brukar gå till, i förrgår. Instruktören var svensk, upptäckte jag när passet startade. Efter att han sagt ungefär 4 ord upptäckte jag ytterligare en sak. Människan var från Kalmar!
Och mycket riktigt, när jag frågade så var min iakttagelse korrekt. Världen är bra liten.

Jag tänkte avsluta kvällens inlägg med något jag funderat mycket på. Negativitet. Vilken enorm kraft och inverkan det har på människors liv. Man kan ju välja hur man ser på saker och situationer. Man påverkar andra också med inställningen man har till vardagen och livet. Negativitet är som våld, på ett sätt. Det skapar bara mer av varan. Sååå, onödigt. Att man är positiv ger fördelar, helt gratis. Så länge man inte blir naiv, så klart. Det var bara det jag ville säga.

Nu ska jag vänta på min kjäreste, sen ska vi hämta upp babesen, sen är vi på väg,
Hemsedal, watch out, cause here we come!

Over and out.
Wawawewa...

...livet är underbart...

Så här tidigt på morgonen har jag aldrig skrivit ett blogginlägg förut.. Jag gick upp för en timma sen, det är nämligen så att min favorit börjar jobba 8.00. Själv har jag sovmorgon till 9.00, men tycker det är onödigt att somna igen, då blir det bara svårare att gå upp sen..

Istället borde jag göra något vettigt. Typ packa. Jag har ju nämligen inte lyckats göra det än.
Vi åker ju trots allt i eftermiddag.. Det går fort.

Ooo, jag är så spänd på helgen. Både fysiskt och psykiskt talat. Jag har träningsvärk - framför allt i händerna. Haha, jag är inte van vid att knyta nävarna så där, som man gör när man boxas.
Ändå nice, säger jag. Vänta tills på söndag ni.

Jag ser fram emot bilresan ikväll. Jag, Kicki, Elin och Elin ska åka med Kenneth i hans bil. Stackarn, kommer vara helt trött i huvudet efter några timmar med oss..:) Särskilt när vi fyra inte setts på ett tag och behöver uppdatera varandra om allt.   Hans kompisar åker en egen bil. :P
Men dom missar massor av värdefull information! :)


Snart ska Michan komma och hälsa på mig, det ser jag verkligen fram emot! :)
Första besöket från Sverige sen jag kom hit egentligen. Inte illa gumms! :)


Nu ska jag samla kraft och dricka en kopp kaffe så jag kommer i gång med packningen.
Önska mig lycka till..


See you on the other side of the weekend folks!
Over and out.

Ojojoj...

...idag har jag boxats, och som jag njöt! Fyra lååånga månader sen sist. Back in business!
Träningsvärken kommer inte vara nådig imorgon.

Nu ska jag mysa med Emmy, titta på Yesman ska vi. Vill ni ha inspiration någon gång, så är den filmen ett bra tips.

Längtar till helgen. Kicki, Elin, Elin, we're gonna rock! :D


Over and out.

En mixmaxiös tisdag...

...fråga mig inte för jag vet inte alls vad jag menar...

Jag sitter i min badrock på golvet med datorn på mitt lilla bord.
(varför jag inte sitter i sängen är för att det blir skönare att lägga sig i den om man sitter på golvet först. )
Jag har haft en vanlig men konstig dag. Inte dålig, men konstig. Vet inte varför.. Kanske för att jag blev så täppt i näsan på jobbet att kunderna inte hörde vad jag sa i telefon.
Jag fick gå till Kiwi och köpa nässpray. Men jag kände mig inte sjuk. Bara täppt.

Pimp My Ride på tv:n. Tror ni era öron? Inte jag heller. Men jag orkar inte byta kanal.

Neeej jag har inte blivit soffpotatis! Jag har sovit mindre mycket inatt och så har jag tränat idag. Därför är jag seg.
Det blev Beck igår kväll, efter en tur till IKEA. Väldigt parigt att vara på IKEA.
Det var mysigt. Vi åt köttbullar, så svenskt.
Handlade lite småplock, gardiner var det viktigaste - det börjar ju bli så underbart vårljust ute.
(Och så är det skönt att slippa full insyn från grannarna.) 
Självklart åt vi glass vid utgången, vad vore ett besök på svenska möbelvaruhuset annars? 

Så, Beck sen.  Vi såg inte på Beck så länge.
Norges representant i Sweden vs. Norway var trött och somnade.
Det gick bra för då kunde svensken också erkänna att energin tröt.
Men det räknas som ytterligare en seger för Sverige! 


Jag har fortfarande blåmärken från sista turen till Hemsedal.
Nu ska vi dit igen. På fredag.
Jag kan slå vad om att jag, frivilligt, åkt utanför pisten innan helgen är över.
Skulle inte förvåna mig. DÅ kommer vi säkerligen snacka blåmärken.

Lite action i vardagen är alltid kul, men ibland blir det lite för mycket.
Man kan inte tänka på hur många olika saker på en gång, som helst.
Överanalyser är så nära till hands när många hjärnor är inblandade.
Suck.

Snart är det påsk. Då får jag träffa min mamma. Jag längtar efter min mamma.
Och Sverige. Och Blåsippor. Hoppas de hinner före mig.

Jag väljer Pepsi Max framför Cola Light nu för tiden, det trodde jag aldrig.


Over and out.

Några saker jag vill klaga på...

...denna söndag...

Jag är en ganska positiv person, men några saker är jag lite sur över idag.

1. Jag är fortfarande förkyld och kan inte boxas imorgon.
2. Norsk tv en söndag är bland det sämsta jag sett. Superdåliga b-filmer från 90-talet och helsämsta lågbudget sit-comserier från USA är det som visas.
Självklart mixat med TV-shop och sport. Suck.
3. Min favorit började jobba 9 imorse. EN SÖNDAG! :P
4. Det snöar igen/fortfarande i Oslo!

MEN! Om jag ska se det från den ljusa sidan, för det kan jag ju faktiskt:

1. Jag mår i alla fall bättre än för tre dagar sen.
2. Jag måste inte titta på tv:n om utbudet är dåligt.
3. Han började inte jobba 6.00.
4. Eftersom jag inte har något inplanerat förrän ikväll kan jag vara inomhus och inte bry mig om snön. :)


Kolla, inställningen gör halva jobbet! :)

Så är jag väldigt pepp över att jag ska till Hemsedal nästa helg, och inte bara ska jag dit med min babe utan EEK ska också följa med!
Kan ni tänka er? Och så tre av Kenneths killkompisar också, så det kommer med säkerhet bli en succé. :)Så, summa summarum (som är ett av Josefines favorituttryck för övrigt) så är jag ganska nöjd med tillvaron.

For shizzle!
Over and out.


Ps. En liten grej till. Trots att jag trivs jättebra här i Oslo ska ni hemma i Sverige veta att jag saknar er otroligt mycket.
Min dörr står alltid öppen om någon vill hälsa på, och så ska jag försöka ta mig hemåt snart igen. :)

Fredagskvällen inledd...

...med Heineken och chilinötter...

Efter jobbet åkte jag och Josefine till hennes lägenhet och hämtade hennes plånbok som hon glömt..

Vi tog Trikken tillbaka. Vi "glömde" att stämpla våra biljetter. Halvvägs till Majorstuen sprang en kille av ovanligt snabbt och Josefine sa:
"Men oj, vad bråttom han fick. Kan inte du stämpla våra biljetter?"
Självklart lyssnar jag på smarta kvinnan som ska bli jurist och stämplar biljetterna.
En minut efteråt stormar en armé av kontrollanter in i spårvagnen och gormar : "Biljettkontroll, alla visar sina biljetter!" Lite Gestapostil på det. Så vi visar nöjda våra NYstämplade biljetter och visar vilka duktiga flickor vi är..  Lucky times.

Vi kom på en sak. Om man har narkolepsi måste man vara ganska ohövlig. Tänk om någon ger en kärleksförklaring för en, och mitt uppe i "jag har varit kär i dig jättelänge och...", så somnar man? Ohövligt!

Snart kommer EEK hit och vi ska äta sushi och mysa.  TGIF! :D

Längtar lite tills imorgon faktiskt. För då träffar jag min kära norrman igen. ;)
Oj vad jag tjatar va? :) Men det är inte varje dag man är nykär.Over and out.

Bättre och bättre dag för dag...

...och nu har jag den rödaste näsan i Oslo...

Min förkylning har inte varit nådig. Det har varit näsduk, nässpray, näsblod i tre dagar nu. Men snart är det över!
Nyponte och apelsiner, it's the key!  Och så tror jag att det faktum att jag är kär hjälper i tillfrisknandet. :) Min -pojkvän- kommer hit snart. Han är modig och tar risken att få förkylningsbacillerna överförda. Haha, det är nog ingen fara förresten, med tanke på att han gav dem till mig!

Jag trivs med alla fjärillar i magen. Känns hur bra som helst. Han är hur bra som helst.

Imorgon är det back to bussiness. Alltså jobb. Och OJ vad jag ska ge järnet.
Eller ja, försöka ge järnet, och hoppas på att norrmännen har sympati för mig som är så täppt i näsan. Man låter ju ganska söt när man är täppt.

Och imorgon kväll ska jag äntligen umgås med tjejerna. Elin, Elin, Kicki, Josefine och jag ska mysa.
Oj så mycket vi har att prata om mina gull..:)

Lisa har flyttat ut från Harald Hårfagres Gate. Lite ovant och lite sorgligt, måste jag tillstå.
Men som jag sa, vi kommer ju ses ungefär lika ofta nu som när vi bodde ihop -
med tanke på hur sällan vi träffades. :P Tokigt.


Nu ska jag pudra näsan. (aka nässpraya mig och borsta tänderna)


Over and out.

Hemsedal, pussar och förkylning...

...ja...


Jag och Mr F, som heter Kenneth för övrigt :), åkte till Hemsedal i fredags eftermiddag. Det tog oss ungefär 5 timmar att åka 25 mil, av anledningen att Norge har något av Europas sämsta vägar. Plus att trafiken åt det hållet inte är nådig under högsäsong för utförsåkning.  Tur att vi hade varandras underbara sällskap och fantastisk utsikt i form av Norges vackra landskap.. :)

'Framme i den populära skidorten hälsade vi på alla i huset. De är ett tiotal som hyr ett hus tillsammans där uppe, och ett riktigt kul gäng var det. Jag var yngst av alla OCH till råga på allt den enda svensken där. Bra att man inte är blyg. :)
En sväng på byn blev det, efter några glas vin och massa musik, prat och skratt.
Vi pallrade oss i säng "lagom" sent efter en truth and dare med balansgång, som jag vann! :)

På lördagen begav vi oss efter frukost mot skidanläggningen. Efter inköp av liftkort började vi åka. Jag har ju, tack och lov, provat snowboard en gång förut. Även om det bara var en enda dag, i Kisa med skolan 1999, så lärde jag mig då i alla fall att åka lift med brädan.. :) Så grundkunskaperna hade jag ju.En riktigt duktig lärare var han, Kenneth, så efter några timmar började jag få snits på det. Vi åt baguett och drack varm choklad innan vi gjorde de sista åken för dagen.
Min fina norrman fick se en ny sida av mig då jag blev smått panikslagen i sittliften som var offantligt hög.. :P De som satt bredvid oss räckte fram en fickplunta för att försöka hjälpa till att lugna ner mig, haha!


Coola paret.. ;)

Vi åkte hem och vilade lite innan vi åt middag med gänget. Sedan blev det återigen massa prat, musik och även lite alkohol, överraskande nog. :) Även denna kväll slutade med utgång. Vi fuldansade och skrattade som bara skandinaver kan (!?) innan vi begav oss hemåt igen.

Vi sov läänge på söndagen. Så vi kom inte till backen förrän 13-tiden. Det blev bara 2 timmars åkning denna dag, men det gick riktigt bra! Nu kan jag svänga också! :) Med både höger och vänster ben först..:P
Tusen hjärtliga tack till undebara Elin som lånade ut sin utrustning till mig över helgen, du är bäst! :)

Vi packade ihop våra saker och åt en mysig middag innan vi begav oss mot Oslo.
Som det alltid blir när vi åker bil tillsammans blev det en riktigt rolig resa. :) 

En HELT fantastiskt helg verkligen. Återkommer senare med videoklipp med mina nya kunskaper.:)

Lite synd om mig idag dock. Jag är sjuk. Stört förkyld, febrig och såklart även hes.
Så jag har varit hemma från jobbet.Men, det gör inte så mycket. Det är inte mycket som gör så mycket just nu. :)  <3

Over and out.

RSS 2.0